szombat, december 6

Things ain't changing

   
☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀


"All the pain and the truth
I wear like a battle wound
so ashamed, so confused,
I was broken and bruised."

    Amikor már tényleg elhisszük és beleéljük magunkat, hogy a dolgok változhatnak és igenis jó irányba, lehullik a lepel és fény derül a valóságra. A valóságra, ami olykor- olykor (személy szerint én ezt nem olykor- olykor, hanem a legtöbb esetben így éltem meg) elkeserítő, borzalmas, tragikus.
    Amikor az élet nem azt adja, amit mi szeretnénk, legtöbben önkívületi állapotba kerülünk, kifordulunk önmagunkból és a bolhából is hajlandóak vagyunk elefántot csinálni. De ha jobban belegondolunk, legalábbis ha én jobban belegondolok ott van egy dolog, ami mindig a szemem előtt van: tini vagyok. Az életem a csalódásokról szól és arról, hogy a naivitásomat megtanuljam kezelni. Kifejezetten jobb, ha még időben megtalálom azokat az embereket az életemben, akikre a jövőben is megéri időt/figyelmet fordítani. A csalódások a felnőtté válás része... jobban fogalmazva, az élet része. A csalódások mindig is ott lesznek. Idővel megtanuljuk ignorálni őket és megtanuljuk, hogy az életet így kell elfogadni, szeretni. A csalódások segítenek. Bízni és élni. 
    Avval is tisztában kell lennünk, hogy a gondok nem egyenlőek a világ végével. A gondok egyenlőek a megoldás keresésével és a harcolással. Néhányan beleununk a harcolásba. Feladjuk. De ezt sosem szabad. Elvégre az élet Isten ajándéka és miért adna egy ilyen ajándékot, ha nem gondolna minket elég erősnek hozzá? Vagy miért akarnánk Isten ajándékát csak így elhajítani? Meg kell becsülni. Nem csak a boldog pillanatokat, hanem a hibákat is, amikből folyamatosan tanulunk. 
    Sokunknak mindennap harcot jelent. Valaki az egészségért harcol, valaki a boldogságért, valaki a szerelemért, valaki a családért. Minden ember harcol valamiért és amikor elmegyünk egy-egy ember mellett az utcán, sosem tudhatjuk, hogy mi rejtőzik a stílus által kialakított búra alatt. Talán nem is gondolnánk, hogy mennyi minden túlélt. 
    Fogalmam sincsen, hogy Ti miken mentek keresztül. Talán elképzelni sem tudnám, ha beleavatnátok. De tudom, hogy mindenkinek akadnak nehézségek az életében. Legyetek erősek, küzdjetek, amiért megéri! Küzdjetek a boldogságért, mert megéri. Sosem tudhatjuk, hogy mi vár ránk holnap. Az élet tele van meglepetésekkel és nem minden meglepetés negatív értelmű. Egyáltalán nem. 


☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése